Adatvédelmi irányelvek

Adatvédelmi szabályzat

Amikor Ön meglátogatja a HOYA Vision Care weboldalait, többek között a  www.hoyavision.com, a www.seikovision.com, a www.pentaxoptical.com, és a visionaryalliance.com (a továbbiakban a "weboldal") weboldalakat, optikusként HOYA termékeket rendel vagy lencsék (a továbbiakban: "Szolgáltatások") rendelése során különböző eszközeinket használja, a HOYA Adatvédelmi szabályzata érvényes.

Az Ön személyes adatait a Radarweg 29, 1422 AC Amsterdam, Hollandia székhelyű HOYA Vision Care Europe Hoya Holdings N.V. kezeli (a továbbiakban együtt a “HOYA”).

Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt az Adatvédelmi szabályzatot, hogy megismerje a személyes adataival kapcsolatos jogait, valamint a személyes adatai gyűjtésének, felhasználásának és feldolgozásának módját. Ez az Adatvédelmi szabályzat kiegészít minden egyéb adatvédelemmel kapcsolatos értesítést és szabályzatot, amelyet bizonyos időközönként elküldünk Önnek, és nem célja, hogy azokat felülírja. Ha általában vagy bármely részében nem ért egyet a jelen Adatvédelmi szabályzattal, akkor ne vegye igénybe szolgáltatásainkat, és ne adjon meg egyéb módon személyes adatokat. 

Szolgáltatásaink nem gyermekek számára készültek, gyermekekkel kapcsolatosan adatokat tudatosan nem gyűjtünk. Gyermekek nem vehetik igénybe szolgáltatásainkat, kivéve, ha szülőjük vagy gondviselőjük ehhez beleegyezését adta, és amennyiben ez az opció elérhető az Ön tartózkodási helyén.

Amennyiben Ön Kalifornia államban tartózkodik, kérjük, tekintse meg az alábbi Kiegészítésben az Önre vonatkozó további feltételeket.

1. Személyes adatok gyűjtése és felhasználása

Az alábbiakban meghatározott személyes adatainak egy részét vagy egészét megadhatja oly módon, hogy felveszi velünk a kapcsolatot, vagy szolgáltatásainkat igénybe veszi.

  • Weboldal látogatások és kérések: Amikor meglátogatja a weboldalunkat, és információkat kér szolgáltatásainkról, összegyűjtjük a nevét, címét, telefonszámát és e-mail címét, hogy azokat az Önnel folytatott kommunikációhoz és kérésének teljesítéséhez felhasználjuk;
  • Amennyiben azt kapcsolatfelvételi módként megjelölte, telefonon is felvehetjük Önnel a kapcsolatot;
  • Honlapunk, szolgáltatásaink javítása, felhasználóink biztonságának megőrzése, valamint a műszaki problémák és hibák kezelése és elhárítása érdekében a böngészési tevékenységével és a velünk folytatott kommunikációval kapcsolatos adatokat is összegyűjtjük; és
  • Amennyiben Ön megjegyzéseket fűz hozzá vagy termékeket ajánl, a kapcsolódó posztok tartalmazhatják az Ön vezetéknevét, keresztnevét, a lakóhelye szerinti ország nevét és az ajánlását. Ezeket az információkat kizárólag az Ön beleegyezésével használjuk fel promóciós célokra, illetve, hogy információkat bocsássunk egyéb felhasználóink rendelkezésére, hogy tájékoztassuk őket a termékeinkkel és a cégünkkel kapcsolatos tapasztalatokról. Beleegyező nyilatkozatát bármikor visszavonhatja az  hoyavision_unsubscribe@hoya.com címre küldött e-maillel.

Termékek rendelése szemész szakorvosként:

A következő információkat gyűjtjük össze azon szemész szakorvosoktól, akik a mi termékeinket megrendelik vagy szolgáltatásainkat igénybe veszik, beleértve a nevet, címet, e-mail-címet, IP-címet, telefonszámot, a látogatásokkal kapcsolatos jelentéseket, a vásárlói csoport tagságát (ha van ilyen), a megrendelést és a számlaadatokat a megrendelés leadása és teljesítése, valamint a fizetés lebonyolítása érdekében, hogy kommunikálni tudjunk Önnel és biztosítsuk Önnek az ügyfélszolgálatot. Részvétel a képzéseken és eseményeken optikusként vagy egészségügyi szakdolgozóként:

  • Amennyiben részt vesz a HOYA által szervezett képzéseken és eseményeken többek között a következő adatokat gyűjtjük össze Önről: nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát, születési idejét, az eseményre vagy a képzésre vonatkozó információkat és az Ön által kedvelt sportokkal kapcsolatos információkat, hogy megszervezzük részvételét és meghívjuk Önt a közelgő eseményekre.

Lencsék rendelése vevőként szemész szakorvosán keresztül:

  • Amennyiben Ön lencséket vagy vényre felírt szemüveget rendel optikusán keresztül, optikusa rendelkezésünkre bocsátja a vényével kapcsolatos adatokat, így legyárthatjuk és átadhatjuk Önnek az Ön lencséit és a garanciakártyát. Optikusa az Ön beleegyezését fogja kérni, hogy megadhassa nekünk az Ön nevét, amit arra használunk fel, hogy azonosítsuk megrendelését és kiállítsuk a garanciakártyát.
  • Végfelhasználóként azt a lehetőséget is választhatja (szemész szakorvosán keresztül), hogy egyik eszközünket használja, amely segít kiválasztani az Ön által előnyben részesített jellemzőknek és az Ön igényeinek, illetve életmódjának megfelelő típusú lencséket és szemüvegkereteket. Eszközeinket arra is használhatja továbbá, hogy megtudja, arcképe alapján melyik szemüveg keretforma a legmegfelelőbb az Ön számára. Ebben az esetben nevét, nemét, életkorát, vényét, elégedettségét, életmódját és arcképét dolgozzuk fel, hogy tanácsot adhassunk Önnek. Összesített formában ezenkívül termékfejlesztési célokra is felhasználjuk ezeket az adatokat.
  • Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fent megadott adatokat adatkezelőként vagy a szemész szakorvos megbízásából is feldolgozhatjuk a helyi megállapodásoktól és körülményektől függően.

Feliratkozási szolgáltatás

  • Amennyiben feliratkozik a HOYA Vision Care ismeretterjesztő cikkeire (blogok), a HOYA felhasználja az Ön e-mail címét, hogy a HOYA termékeiről, szolgáltatásairól íródott online cikkeket, illetve azon témákban megjelent cikkeket küldjön Önnek, amelyeket Ön megadott. Amennyiben a továbbiakban nem kíván több értesítést kapni tőlünk e-mailben, az e-mailek alján található linken keresztül vagy a(z)  hoyavision_unsubscribe@hoya.com címre küldött e-maillel leiratkozhat az értesítésekről.
  • Postai úton is küldhetünk Önnek hírlevelet termékeinkről és szolgáltatásainkról. Amennyiben nem szeretne hírlevelet kapni tőlünk, kérjük, leiratkozáshoz küldjön egy e-mailt az  hoyavision_unsubscribe@hoya.com címre.

2. Jogalap

Az adatfeldolgozás legfontosabb jogalapja az, hogy az az Ön és a HOYA között létrejött szerződés végrehajtásához szükséges, például, amennyiben Ön egy terméket rendel, bizonyos információkat szeretne megtudni, egy eseményre regisztrál vagy megrendelést ad le. Bizonyos esetekben az adatok feldolgozására azért van szükség, hogy egy jogi kötelezettségünknek leget tegyünk, így például, hogy pénzügyi vagy adózási célokból pontos könyvelést vezessünk. Bizonyos esetekben az adatfeldolgozás az Ön engedélyével történik, például, ha hírlevelünkre, marketinganyagainkra vagy blogjainkra iratkozik fel, vagy egy HOYA eszközt használ a lencserendeléshez. Végezetül a HOYA-nak jogos érdekében áll, hogy javítsa weboldalai tartalmának, termékeinek és szolgáltatásainak minőségét az Ön böngészési szokásainak, vásárlásainak és a velünk való együttműködésének elemzései alapján.

3. Sütik

Sütiket és más hasonló technológiákat használunk, hogy idővel információkat gyűjtsünk a böngészési tevékenységéről a különböző webhelyeken, miután szolgáltatásainkat igénybe vette. Szükséges, preferencia, statisztikai és marketing sütiket, valamint hasonló technológiákat használunk. A sütik lehetővé teszik, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és a hirdetéseket, közösségi média funkciókat biztosíthassunk és elemezhessük az oldal látogatottságát. Ez segít nekünk a szolgáltatásaink javításában és javítja a honlap működését. A sütikről és azok kezeléséről további információkat itt talál.

A sütikről és azok kezeléséről további információkat itt talál. A sütibeállítások módosítása nem lesz kihatással a módosítás előtt összegyűjtött információkra.               

4. Személyes adatok felhasználása harmadik fél által

A HOYA nem osztja meg személyes adatait harmadik féllel, kivéve ha:

  • Ön engedélyt adott nekünk arra;
  • Jogi kötelezettségünk írja elő azt;
  • Az Ön megbízásából cselekszünk vagy a HOYA csoport vállalatai, harmadik pénzügyi fél vagy szállítmányozó cégek számára teljesítjük megrendelését;
  • A HOYA vagy tőkéje (egy része) harmadik féllel lép fúzióra vagy felvásárolják azt (a részletes információkat lásd lentebb);
  • Amikor olyan szolgáltatókkal és beszállítókkal dolgozunk, akik adatkezelőként járnak el a HOYA meghatalmazásából: Ilyen harmadik felek lehetnek többek között: (i) az adatelemző szolgáltatók; (ii) a biztonsági beszállítók; (iii) a webhely üzemeltető beszállítók; és (iv) az általános ügymenetet segítő beszállítók. Ezek a szolgáltatók számos különböző funkcióban és feladatban támogatnak, például adattárolási és katasztrófaelhárítási szolgáltatásokat nyújtanak, és kommunikálnak Önnel;
  • Vállalatcsoportunk vállalatokkal szembeni közös jogos érdekünkből; és
  • Professzionális tanácsadóinkkal szükség szerint: Megosztjuk személyes adatait szakmai tanácsadókkal, például auditorokkal, ügyvédi irodákkal vagy számviteli cégekkel.

5. Adatok továbbítása az Európai Unión területén kívülre

A HOYA a fent említett adatfeldolgozási céljain belül az Ön személyes adatait az Európai Unió és az Egyesült Királyság területén kívülre továbbítjuk. Az Ön személyes adatainak ezen országokban való védelmének mértéke nem tekinthető azonosnak az Ön országában érvényes adatvédelmi szintnek. Azonban csatlakoztunk az EU általános szerződési feltételeihez (SCC), illetve az Egyesült Királyság illetékes hatósága által kiadott egyéb egyenértékű szerződésekhez, kivéve, ha az adatátvitel az Európai Bizottság vagy adott esetben az illetékes egyesült királyságbeli hatóságok által meghatározott országba történik, amely megfelelő szintű védelmet nyújt az egyén személyes adataira vonatkozó jogokat és szabadságokat (úgymint Japán). Az általános szerződési feltételek másolatát a  DPO@hoya.com címre elküldött kéréssel szerezheti be.

6. Fúzió és felvásárlás

A HOYA saját tulajdonának egy részét vagy egészét átadhatja egy harmadik félnek egy eszközértékesítéssel vagy -vásárlással, részvényeladással, -vásárlással vagy -összevonással, csődeljárással vagy más üzleti tranzakcióval vagy átszervezéssel kapcsolatosan, mindannyiunk jogos érdekében. Ebben az esetben az Ön személyes adatait a társasági ellenőrzés, például az átszervezés, a konszolidáció vagy az összeolvadás, vagy az eszközeink értékesítése vagy átadása kapcsán szükség szerint átadjuk egy leendő vevőnek, új tulajdonosnak vagy egyéb érintett harmadik félnek.

7. Az adattárolás időtartama

A személyes adatokat kizárólag a GDPR, az Általános adatvédelmi rendelet és a nemzeti szabályozások, így a pénz- és adóügyi kötelezettségek által előírt ideig tároljuk.

Amennyiben Ön termékeket rendel tőlünk, adatait addig őrizzük meg, ameddig az észszerűen szükségesnek tekinthető, hogy garanciális kötelezettségeinknek a vonatkozó időszakon belül eleget tehessünk.

Amennyiben azt választotta, hogy szeretne hírlevelet kapni tőlünk, személyes adatlapja a hírlevelet megelőző 2 év előzményeire alapszik.

Amennyiben végfelhasználóként tanácsadó eszközünk használata mellett döntött, adatait a tanácsadást követően legfeljebb 1 évig tároljuk.

A termékajánlások tárolási időtartama az ajánlást követő 3 év.

A sütik tárolási időtartamára vonatkozó információk itt találhatók:  .

8. Jogok

Önnek jogában áll hozzáférni személyes adataihoz, azok helyesbítését, korlátozását kérni, kifogásolni vagy töröltetni. Amennyiben személyes adatai feldolgozása az Ön engedélye alapján történik, Önnek bármikor jogában áll visszavonni ezt az engedélyét.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezen jogok közül számos csak bizonyos körülmények között érvényes, és ezen jogok mindegyikét törvények korlátozhatják. Például, ha a kérés teljesítése hátrányosan érintene más egyéneket, illetve kereskedelmi titkainkat vagy szellemi tulajdonunkat, ahol azok nyomós közérdeknek minősülnek, vagy ahol arra a törvény kötelez minket, hogy megőrizzük személyes adatait.

Amennyiben ezen jogok bármelyikét gyakorolni kívánja, vegye fel velünk a kapcsolatot a DPO@hoya.com címen.

Ezenkívül bármikor megtilthatja személyes adatai közvetlen üzletszerzési célokra való felhasználását.

Ha úgy gondolja, hogy megszegtük az adatvédelmi törvényeket, kérjük, vegye fel a kapcsolatot adatvédelmi tisztviselőnkkel a DPO@hoya.com e-mail címen, és a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk kérdéseire. Az illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságnál is élhet panasszal.

9. Biztonság

Habár mindent megteszünk személyes adatai védelme érdekében, nem tudjuk garantálni a weboldalon vagy e-mailben továbbított adatai biztonságát, minden adattovábbítás az Ön saját felelősségére történik.

10. Harmadik felek webhelyei

Weboldalunkon elhelyezhetünk olyan hivatkozásokat, amelyek más online platformokra mutatnak, beépülő modulokat vagy harmadik felek által üzemeltetett egyéb alkalmazásokat is. Ezeket az egyéb webhelyeket vagy alkalmazásokat nem ellenőrizzük, és nem vállalunk felelősséget azok tartalmáért, adatvédelmi szabályzatáért , illetve az Ön adatainak felhasználásáért. Az Ön által a nyilvános vagy félnyilvános oldalakon megadott adatokat, beleértve a harmadik felek közösségi hálózati platformjain megosztott információkat is, a weboldal és/vagy a harmadik felek online platformjainak más felhasználói is megtekinthetik anélkül, hogy azt mi vagy egy harmadik fél használnák. Az ilyen hivatkozások beépítése önmagában nem jelenti az ezeken platformokon megjelenő tartalmak vagy azok tulajdonosainak vagy üzemeltetőinek jóváhagyását, kivéve a honlapon közzétetteket. Kifejezetten elutasítunk mindennemű felelősséget harmadik felek tetteiért, ideértve, de nem kizárólagosan, a személyes adatok harmadik felek általi felhasználására és/vagy közzétételére vonatkozó intézkedéseket is. Az Ön által közvetlenül ezen harmadik felek részére továbbított információkra az adott harmadik fél adatvédelmi szabályzata vonatkozik.

11. Kapcsolat

Az Adatvédelmi szabályzattal vagy a személyes adataival kapcsolatos kérdéseivel, észrevételeivel és aggályaival forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz a DPO@hoya.comcímen. 

12. A szabályzat módosítása

A HOYA fenntartja a jogot, hogy jelen szabályzatát módosítsa. Mindig olvassa el az itt közzétett szabályzat legújabb verzióját. Előzetesen és időben értesíteni fogjuk Önt az esetleges módosításokról.

13. Nyelv

Hacsak a vonatkozó törvény másként nem rendelkezik, az angol nyelvi változat és a jelen Adatvédelmi szabályzat helyi nyelvváltozata közötti ellentmondás esetén az angol nyelvű változat az irányadó.

14. Kiegészítés kaliforniai lakosok számára

Jelen Kiegészítés rendelkezései Kalifornia állam lakosaira vonatkoznak a Kaliforniai Fogyasztói Adatvédelmi Törvény (CCPA) és az egyéb vonatkozó törvények szerint. A CCPA bizonyos jogokkal ruházza fel a Kalifornia állam lakosait, például az adatokhoz való hozzáféréssel, törléssel, nyilvánosságra hozatallal vagy a további értékesítés megtiltásával. Ezek a jogok nem korlátlanok, és bizonyos kivételek érvényesek rájuk.

A személyes adatok összegyűjtése és közzététele

Az elmúlt 12 hónapban a Szolgáltatásaink használatával a következő kategóriákba tartozó személyes adatokat gyűjthettük össze és tehettük közzé a CCPA-ban meghatározottak szerint:

  • Azonosítók, például telefonszám, név, e-mail cím, postacím, születési dátum, nem, életkor, fizikai jellemzők vagy leírás, illetve egészségügyi biztosítással kapcsolatos információk.
  • Internetes vagy más elektronikus hálózati tevékenységekkel kapcsolatos információk, beleértve a böngészési tevékenységet és a webhelyünkön végzett tevékenységet is.
  • Szemész szakorvosoktól vagy közvetlenül a fogyasztóktól származó lencsefelírási adatai;
  • Kereskedelmi információk, beleértve a bankkártya adatait és a tranzakció hitelesítési információkat is.

Személyes adatokat a következő célokból gyűjtünk:

  • A kért szolgáltatások nyújtásához és irányításához;
  • Az ügyfelek megrendeléseinek teljesítéséhez;
  • Az Önnel folytatott kommunikációhoz;
  • Szolgáltatásaink javításához;
  • Szolgáltatások személyre szabásához az Ön igényeinek megfelelően;
  • Felhasználóink biztonságának fenntartásához; továbbá
  • Műszaki problémák és hibák kezeléséhez és orvosolásához.

A személyes adatok egyes kategóriáit a következő típusú entitásoknak adjuk át:

  • Cégcsoportunkon belüli kapcsolt vállalkozásainknak, akik személyes adatait a szolgáltatások nyújtása érdekében kezelik
  • Egyéb, a mi meghatalmazásunkból szolgáltatásokat nyújtó cégek, amelyek számára szerződés tiltja a személyes adatok megőrzését, felhasználását vagy közzétételét a számunkra nyújtott szolgáltatáson kívül minden egyéb célra
  • Szabályozó szervek, igazságügyi hatóságok és bűnüldöző szervek
  • Szakmai tanácsadók, például könyvvizsgálók, ügyvédi irodák vagy számviteli cégek.
  • Olyan szervezetek, amelyek vállalatunk egészét vagy lényegében egészét felvásárolják
  • Egyéb harmadik felekkel az Ön utasítására vagy az Ön beleegyezésével

Az elmúlt 12 hónapban nem értékesítettünk kaliforniai lakosok személyes adatait az "értékesítés" a CCPA szerinti értelmezésében.

Az általános szerződési feltételek által biztosított jogok

Ha Ön Kalifornia állam lakosa, és az általános szerződési feltételek nem ismernek el olyan mentességet, amely Önre vagy személyes adataira vonatkozna, Önnek jogában áll:

A következő információkat ingyenes az Ön rendelkezésére bocsátani a kérését megelőző 12 hónapra visszamenőlegesen:

  • az általunk gyűjtött személyes adatok kategóriái;
  • azon források kategóriái, amelyekből a személyes adatokat összegyűjtötték;
  • az Önről gyűjtött személyes adatok gyűjtésének célja;
  • azon harmadik felek kategóriái, akikkel személyes adatokat közöltünk Önnel kapcsolatosan, és az Önre vonatkozó személyes adatok kategóriái (ha vannak ilyenek), valamint az Önre vonatkozó személyes adatok megosztásának célja; továbbá
  • az általunk Önnel kapcsolatosan gyűjtött konkrét személyes adatok;

Az Öntől gyűjtött személyes adatok törlését kérni, kivéve, ha az általános szerződési feltételek elismerik a mentességet; és

Az Adatvédelmi szabályzat által biztosított jogainak gyakorlása közben nem tanúsíthatnak Önnel szemben törvénybe ütköző megkülönböztetést, beleértve a különböző szintű vagy minőségű szolgáltatásokat, továbbá nem tagadhatnak meg Öntől árut vagy szolgáltatásokat.

Minden ellenőrzött kérést a CCPA által megszabott 45 napon belül kívánunk teljesíteni. Szükség esetén ennek a további 45 nappal való tartó meghosszabbítását a késedelmet meg kell indokolni.

Hogyan élhet a jogával

Lépjen velünk kapcsolatba e-mailben a DPO@hoya.com címen. A kaliforniai lakosok a (844) 735-5773 számon is kapcsolatba léphetnek velünk. Kijelölhet egy meghatalmazott képviselőt is, aki ezeket a kéréseket az Ön nevében küldi el nekünk. Meghatalmazott kérése esetén arra kérhetjük, hogy személyazonosságát közvetlenül felénk is ellenőrizze, és közvetlenül nekünk erősítse meg, hogy Ön adott meghatlamazást a meghatalmazott számára a kérés elküldéséhez.